ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ Salomon Mountain Cup 2020
   
  ΑΠΟΔΟΧΗ. Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα, οφείλει να τους σεβαστεί, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και  των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον, με δύσβατο έδαφος και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

  2.    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.

  3.    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.  Η διαδικασία εγγραφής έχει ως εξής:
  - Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία
  - Στη δήλωση συμμετοχής όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν όλα τα πεδία τα οποία τα οποία είναι με αστερίσκο. Με την συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής ο αιτών συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοργάνωση για τον αγώνα.
  - Στη συνέχεια με την επιλογή της πληρωμής θα οδηγείται σε τραπεζικό περιβάλλον πληρωμής με κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική) του αντίτιμου συμμετοχής στον αγώνα για να ολοκληρώσει την αίτηση συμμετοχής του.

  4.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν έξι κατηγορίες και μία κατηγορία ομάδων:Ανδρών Α1 (18-29) , Ανδρών Α2 (30-39) , Ανδρών Α3 (40-49) , Ανδρών Α4 (50+) , Γυναικών Γ1 (18-39)  και Γυναικών Γ2 (40+) .Κάθε ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον 3 αθλητές όπου αθροίζονται οι χρόνοι τους. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από περισσότερα μέλη αλλά για την κατάταξη μετράνε οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Στην μικρή διαδρομή θα υπάρχουν δυο κατηγορίες , Ανδρών και Γυναικών .
  5.   ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ορίζονται οι 12/01 στο Κρυονέρι, 9/02 στην Πάρνηθα και 08/3 στην Πεντέλη. Η τελετή απονομής στους νικητές των κατηγοριών, θα γίνεται στον ίδιο χώρο αμέσως μετά τη λήξη κάθε αγώνα. Οι απονομές των νικητών του Κυπέλλου θα γίνουν μετά το τέλος του τρίτου και τελευταίου αγώνα.
   
  5.   ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή και 12 ευρώ για τη μικρή διαδρομή και περιλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%.  Όλοι οι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα θα έχουν πρόσβαση στις παροχές της διοργάνωσης. Ο κάθε αθλητής δικαιούται αναμνηστικό του αγώνα, τροφοδοσία στη διάρκεια του αγώνα, ανάγλυφο μετάλλιο τερματισμού, υπηρεσίες χρονομέτρησης, ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης και ηλεκτρονικό αναμνηστικό.
        Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.trailpro.gr αλλά και στα καταστήματα που ανακοινώνονται ανα αγώνα

  7α.    ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής μπορεί να γίνει ως εξής:
  - Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

7β. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Για την επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να σταλεί mail στην διοργάνωση 15 μέρες πριν τον εκάστοτε αγώνα

8.    ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. Δεν υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση. Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η τελευταία Δευτέρα πριν την ημερομηνία τέλεσης του κάθε αγώνα. Προσοχή: Μετά από την ημερομηνία αυτή δεν είναι δυνατή η εγγραφή στον αγώνα.
 
9.    ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η διαδρομή του κάθε αγώνα ακολουθεί μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (μπογιά σε βράχους), το φυσικό τους ανάγλυφο και ταινία έργου ανά τακτά διαστήματα. Αναλυτικές λεπτομέρειες για κάθε διαδρομή θα ανακοινώνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα του αγώνα.

10.    ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ. Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Κυπέλλου έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems.

11.    ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ. Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

12. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Κάθε αθλητής ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

13. ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και οικόσιτα ζώα. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέρασή του επιτρέπεται μόνο κατόπιν συγκατάβασής του.

14. ΒΟΗΘΕΙΑ. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

15.    ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.
16.    ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Θα υπάρχει ένας σταθμός που θα προσφέρει νερό και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου κάθε διαδρομής. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

17.    ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ. Υπάρχουν σταθμοί ελέγχου όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

18.     ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.

19.     ΠΟΙΝΕΣ. Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:


Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.

Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
Ρίψη απορριμμάτων.
Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.
Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.
Άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ.
Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση σε κριτή επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού από κάθε μελλοντική διοργάνωση.  
      
12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

21. ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Διευθυντής αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης, Υπεύθυνος ασφάλειας και ο Υπεύθυνος κριτών.

22. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Η οργάνωση επιτηρεί τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου και παρέχει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.

23. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. Ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.
 
24. ΕΠΑΘΛΑ. Τα έπαθλα θα ανακοινωθούν κατόπιν συνεννόησης με τους χορηγούς του αγώνα και θα μοιραστούν στους νικητές των κατηγοριών του Κυπέλλου, οι οποίοι θα  προκύψουν από τα αποτελέσματα και των τριών αγώνων. Οι νικητές θα βγουν με το σύστημα πόντων το οποίο ορίζεται ως εξής: 1ος-100, 2ος-90, 3ος-82, 4ος-76, 5ος-72, 6ος-70, 7ος-69, 8ος-68 κ.ο.κ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών τα αποτελέσματα θα βγουν με βαθμούς χρόνου οι οποίοι προκύπτουν από τον τύπο: Βαθμοί χρόνου= Χρόνος πρώτου / Χρόνο αθλητή Χ 100. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας  θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν έγκυρα τον αγώνα.

25. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς σκοπούς.

26.    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

27.    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα

 1. ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: Ακυρώσεις που γίνονται 5 μέρες πριν τον αγώνα, η διοργάνωση δεν επιστρέφει τα αντίτιμο συμμετοχής.