Δελτίο Τύπου Πάρνηθα

Η σειρά ορεινών αγώνων  Salomon Mountain Cup ολοκληρώθηκε για φέτος με απόλυτη επιτυχία, με τρεις πολύ όμορφες αλλά και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους διαδρομές, που επιτρέπουν στους νέους του χώρου να πάρουν με ασφάλεια γεύση ορεινών αγώνων και στους πιο έμπειρους να κάνουν μία δυνατή προπόνηση ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν στο αγωνιστικό καλεντάρι.

 

Τελευταίος αγώνας της σειράς στους πρόποδες της αγαπημένης Πάρνηθας, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αθλητές ενώ ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθεια οργανωτών και αθλητών με μία πραγματικά ανοιξιάτικη μέρα που μας επίτρεψε να απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.

Η μεγάλη διαδρομή με μήκος 10.7 χλμ, ήταν εντελώς στεγνή γεγονός που βοήθησε όλους να βελτιώσουν το χρόνο τους ενώ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Με συνεχείς εναλλαγές ήπιων κλίσεων, διέσχιζε πολύ όμορφα δασωμένα μονοπάτια και δασικούς χωματόδρομους της περιοχής για αυτό και όχι άδικα έχει ονομαστεί «παιδική χαρά»!   

Ο Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) χρειάστηκε μόλις 48.11’’ για να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού ακολουθούμενος από τον Αντώνη Υδραίο (Fast Ferries Andros Trail) ο οποίος με 45.51’’ έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ την τριάδα της γενικής κατάταξης έκλεισε ο πάντα σταθερός Νίκος Δημητριάδης (myathlete) με χρόνο 50.06’’.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Μπίκα (Salomon Hellas) δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει με χρόνο 53.44’’, δεύτερη η Μυρτώ Καλογεροπούλου (All Terrain Runners) με χρόνο 1.02.25’’ ενώ την τριάδα της γενικής έκλεισε η Παγώνα-Δανάη Σακελλάρη με χρόνο 1.03.32’’.

Στη μικρότερη διαδρομή των 5.8 χλμ είχαμε πολύ δυνατή μάχη στην οποία επικράτησε για ακόμη μία φορά ο Ευγένιος Ζακυνθινός (Bodas De Sangre) με χρόνο 26.15’’ ακολουθούμενος από τον Γιώργο Σαμλίδη με χρόνο 26.46’’ ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μιχάλης Φωτεινός (North Outdoor Training) με χρόνο 27.15’’.

Στις γυναίκες η Λέλα Σαγκά (Sportevent) κέρδισε την πρώτη θέση με χρόνο 29.38’’, δεύτερη η πολύ νεαρή Μόνικα Κομνηνού (Runner Store Trail Team) με χρόνο 31.34’’ και τρίτη η Δέσποινα Τσουκνάκη (OION Αγίου Στεφάνου) με χρόνο 35.33’’.

Στο ομαδικό στην πρώτη θέση η Salomon Hellas, δεύτερη η North Outdoor Training και τρίτη η All Terrain Runners.

Στην ιστοσελίδα του αγώνα www.trailpro.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία καθώς και την κατάταξη στο σύνολο του Κυπέλλου..

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Salomon για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την άψογη συνεργασία αλλά και σε όλους τους χορηγούς και υποστηριχτές της σειράς των αγώνων για την πολύτιμες παροχές τους και ιδιαίτερα στην εταιρεία Βίκος που φρόντισε για την υδροποσία μας, στην High 5 για την ενεργειακή υποστήριξη, την Suunto Greece για τα ρολόγια που πρόσφερε, στην εταιρεία Βερύκιος για τα φρέσκα φρούτα, στην Amstel για τις παγωμένες μπύρες, στην Tranquini με το ποτό αποκατάστασης.

Τα καταστήματα Alpamayopro, Extremepro, Pulse 100 και Runner Store για τα δώρα που πρόσφεραν καθώς επίσης το myathlete για τις εργομετρήσεις, το Vimaplus για τα προϊόντα και τις παροχές περιποίησης ποδιών, το Cryosauna Studio για τις συνεδρίες αποκατάστασης, το In Massage και το  Physio Athens για τα μασάζ αποκατάστασης, τον Α.Σ Πρωτέα και το κέντρο Zenme για τις εγγραφές που πρόσφεραν και τέλος την Blackroll και την MyProtein για τα δώρα που πρόσφεραν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις ομάδες Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου και Διονύσου για την ουσιαστική βοήθεια και ασφάλεια που μας πρόσφεραν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που με την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας στηρίζετε αυτούς τους αγώνες. Τα καλά σας λόγια είναι η καλύτερη ανταμοιβή και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε και να βελτιωνόμαστε ώστε να απολαμβάνετε ποιοτικές διοργανώσεις. Ελπίζουμε, εσείς που συμμετείχατε πρώτη φορά, πως η εμπειρία που αποκομίσατε να είχε μόνο θετικά και να σας δούμε στο μέλλον και σε άλλους ορεινούς αγώνες.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2018 και σας ευχόμαστε να έχετε πάντα όμορφες αγωνιστικές εμπειρίες.

 

Η οργανωτική επιτροπή