Mountain Cup 2017


 

Πεντέλη 5/02/17

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος αγώνας της σειράς Salomon Mountain Cup στην Πεντέλη.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έκανε ένα ευχάριστο διάλειμμα με αποτέλεσμα να έχουμε ιδανικές συνθήκες για χειμωνιάτικο αγώνα.

Όλοι απόλαυσαν την υψηλής αισθητικής διαδρομή και ειδικά όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

 

Το Café Limit Up πρόσφερε ζεστά ροφήματα πριν την εκκίνηση ενώ μετά τον τερματισμό τα ροφήματα συνοδεύτηκαν με σνακ, το απαραίτητο φρούτο και το χαλαρωτικό ποτό της Tranquini ενώ ο Ο Dj Pappas φρόντιζε να μας ανεβάζει τη διάθεση και να μας κρατάει ζεστούς με τις  εξαιρετικές μουσικές επιλογές του.

 

Μετά την απαραίτητη τεχνική ενημέρωση, δόθηκε η εκκίνηση των δύο διαδρομών με διαφορά 15 λεπτών ώστε να αποφύγουμε το συνωστισμό στο πρώτο ανηφορικό μονοπάτι.

Η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας Ροδόπολης ήταν παντού εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των συμμετεχόντων όπως και η ομάδα του ΕΕΣ Νέας Σμύρνης οι οποίοι ευτυχώς δε χρειάστηκαν για κάποιο σοβαρό περιστατικό αφού μόνο γρατζουνιές είχαν να αντιμετωπίσουν.

Στο σταθμό, στη μέση της μεγάλης διαδρομής, οι συμμετέχοντες δροσίστηκαν με το νερό Βίκος και πήραν ενέργεια με το ισοτονικό της High 5. Ενέργεια απαραίτητη για την απαιτητική ανάβαση στον «βραχόκηπο» των λατομείων!

 

Οι Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) και Χρήστος Μαυρίκιος (Odlo-La Sportiva) ξέφυγαν από την αρχή τερματίζοντας στις πρώτες δύο θέσεις με 57.08’’ και 57.37’’ αντίστοιχα ενώ την τριάδα της γενικής έκλεισε ο Αντώνης Υδραίος (Andros Trail Race) με χρόνο 59.30’’.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Μπίκα (Salomon Hellas) με χρόνο 1.08.50’’ τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση ενώ η Αθανασία Τσουμελέκα (My Athlete) είχε δυνατό συναγωνισμό με την Δανάη-Παγώνα Σακελλάρη αφού τερμάτισαν αντίστοιχα με χρόνο 1.16.01’’ και 1.16.27’’.

Και στη μικρότερη όμως διαδρομή ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος αφού η πρώτη θέση κρίθηκε στα τελευταία μέτρα με τον Γιώργο Σαμλίδη να τερματίζει με χρόνο 32.17’’ και τον Ευγένιο Ζακυνθινό (Rabinal Achi) με χρόνο 32.20’’ ενώ την τριάδα έκλεισε ο Γιώργος Βρεττός (Chozen Mountain Team) με χρόνο 33.20’’.

Στις γυναίκες η Ασημίνα Ιγγλέζου (Dynafit) ξεκινώντας πολύ δυνατά από την αρχή τερμάτισε πρώτη με χρόνο 38.36’’, στη δεύτερη θέση η Λέλα Σαγγά (Πανελληνίος) με χρόνο 39.54’’ και στην τρίτη θέση η πολλά υποσχόμενη Μόνικα Κομνηνού με χρόνο 40.45’’.

Στην κατηγορία των Ομάδων πρώτη η Salomon Hellas (Διαλεκτός-Πονηρέας-Κουρκουρίκης) με χρόνο 3.01.40’’, δεύτερη η North Outdoor Training Team (Σαγκριώτης-Παπαδογεωργός-Χατζησταύρου) με χρόνο 3.06.04’’ και τρίτη θέση για την All Terrain Runners (Τσιριμώκος-Anderson- Χριστοδούλου) με χρόνο 3.37.37’’ Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά τα αποτελέσματα και να τυπώσετε το δίπλωμα τερματισμού σας στην ιστοσελίδα  http://results.chronosystems.gr/Results.aspx?CId=16252&RId=182&EId=1

 

Πολλές φωτογραφίες για όλους, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, θα βρείτε στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/Salomon-Mountain-Cup-263013400760605/ .

 

Οι τυχεροί της κλήρωσης των δώρων και των παροχών των υποστηρικτών του αγώνα είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του αγώνα www.trailpro.gr

 

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική αφού στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς, στην αγαπημένη περιοχή της Βαρυμπόμπης, στις 5/3, σε μία γρήγορη, με μαλακό έδαφος και πολύ πράσινη διαδρομή θα βγουν και οι νικητές του Κυπέλλου όπου θα βραβευτούν ξεχωριστά.

Οι εγγραφές ανοίγουν αύριο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.trailpro.gr όπου μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τα τεχνικά στοιχεία των δύο διαδρομών αλλά και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα όπως τους κανονισμούς, την πρόσβαση στο χώρο εκκίνησης, κλπ. αλλά και στα κάτωθι καταστήματα:

 

  • ALPAMAYOPRO, Χαρ. Τρικούπη 6, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 36 27 032

 

  • CHRONOSYSTEMS, Ζακύνθου 5 Πειραιάς, τηλέφωνο: 213 02 86 763

 

  • PULSE 100, Τατοϊου 102, Ν. Ερυθραία, τηλέφωνο: 210 62 03 155

 

  • RUNNER STORE, Λ. Κηφισίας 37Α Golden Hall, Μαρούσι, τηλέφωνο: 210 68 11 770

 

  • RUNNER STORE, Αγγέλου Μεταξά 40Α, Γλυφάδα, τηλέφωνο: 210 89 81 112

 

 

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία

 

Η οργανωτική επιτροπήΧορηγοί της σειράς:

-Η εταιρεία Suunto που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, με χειροποιήτααθλητικά ρολόγια που έχουν δοκιμαστεί στις σκληρότερες συνθήκες του κόσμου, θα κληρώσει ένα ρολόι .

-Η πλέον γνωστή και καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών θα προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος».

-Η εταιρεία Βερύκιος η οποία υιοθετεί αυστηρά κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας θα μας προσφέρει φρέσκα φρούτα.

Υποστηρικτές της σειράς:

-Τα καταστήματα AlpamayoPRO www.alpamayopro.gr, RunnerStore www.runnerstore.gr, και Pulse100 www.pulse100.gr, προσφέρουν μετά από κλήρωση, από 4 Δωροεπιταγές των 50 ευρώ.

-Το κέντρο ποδολογίας VIMAPLUS www.vimaplus.gr στον 1ογενικής ανδρών και στην 1η γενικής γυναικών δίνει από ένα σετ προϊόντων φροντίδας ποδιών ενώ τέσσερις τυχεροί από κλήρωση θα κερδίσουν από μία θεραπεία ποδολογίας.

-Το CRYOSAUNASTUDIO www.cryosaunastudio.gr προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας αθλητής μετά από έναν αγώνα, μία συνεδρία αποκατάστασης στον πρώτο νικητή-τρια κάθε κατηγορίας.
-Το εργομετρικό κέντρο MyAthlete www.myathlete.gr προσφέρει σε κλήρωση 4 εργομετρήσεις. Μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός η η τυχερή και να αξιολογήσετε τη φυσική σας κατάσταση με πλέον επιστημονικό τρόπο.

-H εταιρία  Ostracon www.ostraconmed.com προσφέρει με κλήρωση ένα κουτί με προιόντα της BLACKROLL. The Original BLACKROLL. Τα απόλυτα βοηθήματα άμεσης αποθεραπείας και λειτουργικής προπόνησης για τον ορεινό δρομέα αλλά και τον κάθε ασκούμενο !

-Το σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας Physioathens www.physioathens.gr με τον  υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τους εξειδικευμένους συνεργάτες προσφέρει σε κλήρωση 5 αθλητικά μασσάζ και έκπτωση 25% σε όλες τις υπηρεσίες του κέντρου προς όλους τους συμμετέχοντες.

-Το κατάστημα 2407 MountainActivities www.2407m.com μετά από κλήρωση δίνει τη δωρεάν συμμετοχή, σε όποια διαδρομή επιθυμεί ο τυχερός, στον TaygetosChallenge που γίνεται στην ξεχωριστή Καρδαμύλη στις 26-27/3/16

-Το κέντρο μασάζ InMassage www.inmassage.gr προσφέρει στους νικητές κάθε κατηγορίας από ένα αθλητικό μασσάζ διάρκειας 60’.

Γυμναστικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Πρωτέας προσφέρει μετά από κλήρωση σε τέσσερεις τυχερούς εγγραφή διάρκειας ενός μήνα.

BIONAT www.bionat.gr  προσφέρει προιόντα TERRANOVA στους 1ους κάθε κατηγορίας του μεγάλου αγώνα.

-Το Κεντρο Σωματικής Ευεξίας  και ψυχικής υγείας ΖΕΝΜΕ www.zenme.gr σας προσφέρει δύο μηνιαίες συνδρομές , σε δύο τυχερούς (2 επισκέψεις την εβδομάδα) για ομαδικά μαθήματα Γιόγκα και Πιλάτες σε κάθε αγώνα του κυπέλου.

-Η διοργάνωτες αγώνων Τριάθλου  AlmiraMan θα κληρώσουν : Μια συμμετοχή στον αγώνα AlmiraFast και μια συμμετοχή στον αγώνα Super Sprint Battle

-Η εταιρία ΜYPROTEIN   www.myprotein.gr προσφέρει 6 δωροεπιταγές αξίας 40€ έκαστη στους 1ους καθε κατηγορίας καθώς και έκπτωση 20% για όλους τους συμμετέχοντες θα είναι με τον εκπτωτικό κωδικό  : MOUNTAINCUP  (H έκπτωση ισχύει μέχρι 31.4 ).

Σ. ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Δ.Ε. www.patakis.gr έχει ως κοινωνικό στόχο να προσφέρει στον πολιτισμό μας μέσα από την έκδοση κυρίως βιβλίων που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της παιδείας, θα βοηθήσουν τον Έλληνα πολίτη να γνωρίσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του και θα του δώσουν εφόδια για την προσωπική του ανάπτυξη, που με τη σειρά της θα συμβάλει στην ανάπτυξη γενικά της χώρας. Ως νέος υποστηρικτής της σειράς θα δώσει στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας από ένα βιβλίο.

-Η εταιρεία Foodrinco AE www.foodrinco.gr προσφέρει σε όλους τους τερματίσαντες το Tranquini®, το πρώτο στην Ελλάδα relaxation drink το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη φύση και περιέχει φυσικό ανθρακούχο νερό από τις Αυστριακές Άλπεις και εκχυλίσματα βοτάνων όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, μελισσόχορτο και λεβάντα. Μια δροσερή και απολαυστική επιλογή, με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (δεν περιέχει ζάχαρη, αλλά φρουκτόζη), χωρίς συντηρητικά, ιδανικό για χαλάρωση και ευεξία, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Την Χρονομέτρηση της σειράς αγώνων Salomon Mountain Cup έχει αναλάβει η εταιρία CHRONOSYSTEMS, με τα πιστοποιημένα συστήματα χρονομέτρησης CHRONOTRACK.
ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο το οποίο  έχει κατασκευάσει η εταιρία CHRONOSYSTMES
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ολοι οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στην σειρά αγώνων θα πρέπει να έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις . Παρόλα αυτά στην διαδρομή του αγώνα αλλά και στην εκκίνηση/τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ
Επαγγελματίας φωτογραφος θα σας προσφερει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ γωτογραφίες τόσο από τον τερματισμό αλλά και κατα μήκος της διαδρομής
ΕΠΑΘΛΑ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Στη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν έξι κατηγορίες αθλητών: Ανδρών Α1 (18-29), Ανδρών Α2 (30-39), Ανδρών Α3 (40-49), Ανδρών Α4 (50+), Γυναικών Γ1 (18-39) και Γυναικών Γ2 (40+). Στη μικρή διαδρομή θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών.
ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Στη διαδρομή των 11χλμ και μόνο θα υπάρξει σταθμός ανεφοδιασμού που θα προσφέρει Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» προσφορά της πλέον γνωστής και καταξιωμένης ελληνικής εταιρείας στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Ο χώρος εκκίνησης του αγώνα βρίσκεται επί της οδού Αμαδρυάδων, στην Πλατεία Σεμέλης στον Διόνυσο.

 

Αν έρχεστε με δικό σας μέσο από την οδό Κηφησίας

Ανεβαίνοντας με κατεύθυνση  προς Κηφησιά περνάτε διαδοχικά τις περιοχές, Νέα Ερυθραία (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου), Εκάλη (Λεωφόρο Θησέως) και μόλις συναντήσετε ταμπέλα προς Διόνυσο στρίβετε δεξιά στη Λεοφόρο Διονύσου. Περνάτε δεξιά σας την Πλατεία Λάτση, την Πλατεία Παπαφλέσσα και στο τέταρτο στενό βρίσκετε κάθετα την οδό Αμαδρυάδων όπου στριβετε δεξιά και μετά από λίγο θα βρείτε την Πλατεία Σεμέλης όπου βρίσκεται ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού.

 

Αν έρχεστε με δικό σας μέσο από την Εθνική οδό

Ανεβαίνετε την ΕΟ Αθηνών-Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης κάνετε δεξιά και στο τέλος του δρόμου βρίσκετε κάθετα την οδό Αγ. Σαράντα όπου στρίβετε αριστερά. Στό τέλος του δρόμου βρίσκετε την Λεωφόρο Θησέως όπου στρίβετε πάλι αριστερά και πλεόν ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες.

 

Αν χρησιμοποιήσετε ΜΜΜ

Η αφετηρία της γραμμής λεωφορείων ΟΑΣΑ 536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ, βρίσκεται πάνω από το ΚΑΤ στην οδο Γρ. Λαμπράκη και Λ. Κηφησίας.

Κατεβαίνετε στην στάση Αμαρυλίδων επί της Λεωφόρου Διονύσου, στρίβετε δεξία στην οδό Αμαρυλίδων και μετά από 300 μέτρα φτάνετε στο χώρο εκκίνησης.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Client 1

ΧΟΡΗΓΟΙ

Client 1
Client 1
Client 1

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Client 1

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1